Kweekwijze

Tricolorplant v.o.f. is in 2008 gestart met het op afstand kweken van groenblijvende heesters en coniferen met als einddoel haar klanten een sortiment zware haagplanten te bieden, in de maten van 1,50 meter tot 3,00 meter. Daarnaast kan een groot deel van het assortiment ook als solitair weggeplant worden.

Het doel is om (grote) partijen van mooie uniforme kwaliteit snel te kunnen leveren. De uniformiteit in deze doelstelling loopt als rode draad door het hele teeltproces. Van het aankopen van plantgoed tot het maken van de (draad)kluiten. Om deze doelstellingen te kunnen waarmaken is ervoor gekozen om sterk te mechaniseren.

Plantgaten worden machinaal geboord met GPS ondersteuning. De plantafstand bedraagt 1 meter bij 1,60 meter. De planten hebben dus zeker ruimte voldoende om te kunnen volgroeien van onder tot boven.

Onkruidbestrijding wordt machinaal uitgevoerd.

Snoeibeurten worden 3 maal per jaar machinaal met GPS ondersteuning uitgevoerd. De planten worden wat cilindervormig gesnoeid. Onder krijgen ze een diameter van 70 cm, boven ongeveer 40/50 cm.

Planten worden machinaal met GPS ondersteuning rondgestoken en ondersneden.

Het maken van de (draad)kluiten wordt machinaal uitgevoerd.