Assortiment

26
Icoon

Deze struik is ook bekend als het Amerikaans krentenboompje. In juli zijn de (eetbare) sappige vruchten rijp. In april tot mei bloeien de witte bloemtrossen.

Photinia fras. Red Robin 225 cm drkl v04

Wintergroene sierheester. Voor grove breedwordende wintergroene hagen is Photinia x fraseri'Red Robin ook geschikt, snoei wordt goed verdragen.

De sierwaarde van Photinia x fraseri 'Red Robin' wordt gevormd door het wintergroene blad in combinatie met het prachtige nieuwe blad dat rood uitloopt.

Photinia x fraseri 'Red Robin' bloeit in de periode mei-juni. Het is een snelle groeier. Wanneer u Photinia x fraseri 'Red Robin' toepast als struik dan zal de hoogte uiteindelijk circa 250 cm kunnen bedragen.

Thuja occ. Smaragd 250-275 cm drkl v02
Thuja occ. 'Smaragd'(Westerse Levensboom )

 

Thuja occidentalis 'Smaragd' is een mooie haagconifeer met een dichte, compacte groeiwijze. Thuja occidentalis 'Smaragd' groeit relatief langzaam voor een haagconifeer. Thuja occidentalis 'Smaragd' wordt circa 400 cm hoog en heeft een frisgroene loofkleur. Zoals alle haagconiferen is hij winterhard.

Smal piramidaal groeiende conifeer. Hoogte 3 - 4 m, breedte tot 1 m. Compacte groeiwijze. Loof donkergroen. Snoei wordt goed verdragen, als haagplant te gebruiken. Lichte standplaats. Humusrijke grondsoort.

Deze conifeer kan als haagplant worden gebruikt, maar is ook uitermate geschikt als solitaire plant.

Ilex meservaea Heckenstar 225 cm drkl v01
Ilex mes. 'Heckenstar'(Blauwe hulst )

Carpinus Betulus 275-300 cm drkl v01
Carpinus Betulus(Haagbeuk )

De Carpinus Betulus is een mooie sneldichtgroeiende haag. De haagbeuk Carpinus Betulus is bladverliezend, bladeren lijken een beetje op die van de gewone beuk, de Fagus Sylvatica.

De Carpinus betulus is een boom die veelzijdig is. Het is een oersterke boom, die het in bijna alle omstandig heden goed doet. Het grote voordeel is dat de Carpinus betulus zijn bladeren beprkt vasthoudt in de winter. Het heeft een lichte herfstverkleuring ( geel ).

 

Cupressocyparis leylandii 2001 200-225 cm drkl v01

De leylandcipres groeit zeer sterk (tot 3 meter hoog in minder dan 7 jaar) en leent zich in hij bijzonder voor de aanplanting van hagen. Als solitair vormt hij een zuil- tot kegelvormige kruin en groeit hij uit tot een boom van 20-30 meter. De schubben zijn lichtgroen tot grijsgroen gekleurd. De twijgen geven de indruk ietwat vierkant te zijn en hangen ietwat af.

Cupressocyparis (x) leylandii zijn snelgroeiende, slanke coniferen die perfect gesnoeid kunnen worden en veel sneller dan vele andere planten een frisse, strakke, immergroene haag geven.

Deze cultivar is zeer bossig, hoeft niet aan stok gekweekt en heeft een prachtige frisgroene kleur. Bij aanplanten moet deze soort niet gesteund worden. Is qua uiterlijk een soort kruising van gewone leylandii en Thuja plicata ‘Atrovirens’.

Taxus Baccata 175-200 cm drkl v01
Taxus Baccata(Venijnboom )

Het is een langzaamgroeiende coniferensoort, omdat een taxus langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja Brabant.


De Taxus is zeer sterk en goed winterhard, het enige waar hij een hekel aan heeft is natte voeten. Hierin kunnen de wortels gaan rotten en kan de Taxus afsterven. Goed gedraineerde grond, het liefst kalkhoudend, is daarom belangrijk.

Snoei wordt zeer goed verdragen, indien noodzakelijk kunt u hem tot op het oude hout terugsnoeien.

Fagus Sylvatica 275-300 cm drkl v01

Fagus sylvatica soorten zijn erg populair als haagplant. Er is zowel een groene als ook een rode variëteit leverbaar. De populairteit van de beuk heeft deze te danken aan het mooie blad, dat het grootste deel van de winter in verdorde toestand aan de struik blijft hangen. De beste tijd om een beukenhaag te planten is in de wintermaanden.

Fagus syl. Atropunicea 275-300 cm drkl v03
Genolia 225 cm v01
Prunus laur. Elly 225 cm drkl v01
Prunus laur. Novita 225 cm drkl v01
Juniperus scop. Blue Arrow 200-225 cm drkl v02
Picea Omorika 200-225 cm drkl v012
Ilex meservaea Heckenfee 225 cm drkl v01
Ilex mes. 'Heckenfee'(Blauwe hulst )

Ilex crenata Caroline Upright Bol 60-65 cm drkl v01

Ilex crenata ‘Caroline Upright’ is een smal opgaande cultivar van de Japanse hulst.
Ilex crenata is een wintergroene hulstsoort.

Het is een dichtvertakte, opgaand groeiende struikvorm met vrij klein, ovaal blad dat een beetje op dat van buxus lijkt. ‘Caroline Upright’ is een mannelijke vorm zonder bessen.

Blue Maid bes v01

Ilex meserveae 'Blue Maid' is een donkergroene, vrouwelijke hulst, en zal dus mooie rode bessen krijgen vanaf de nazomer.

Ilex x meserveae is de ideale haaghulst. Hij groeit traag, wordt een goede 3 meter hoog en breed en vormt een zeer dichte, ondoordringbare, groenblijvende haag. Hij is ook zeer geschikt voor vormsnoei.

Ilex meservaea Blue Prince 225 cm drkl v01

De Ilex meserveae ‘Blue Prince’ zoals deze hulst voluit heet, is een besloze hulst en zeer geschikt voor een haag. De diepglanzende, blauwgroene bladeren zijn klein en getand. In mei en juni verschijnen witgele bloemen.

Blad diepglanzend, blauwgroen en klein getand. Mannelijke cultivar. Géén bessen, vooral toe te pasen als vruchtzetting bij overige Ilex - variëteiten.

Thuja plic. Excelsa 275-300 cm drkl v04
Osmanthus Burkwoodii 175 cm drkl v01
Osmanthus Burkwoodii(Schijnhulst )

Osmanthus x burkwoodii bereikt een hoogte van 220 tot 250 cm. Hij groeit nogal langzaam. Het kleine, lichtgroene blad is wintergroen en glanst zacht. Het zorgt voor een dichte struik.

Het blad is leerachtig, glanzend en donkergroen van kleur. De onderkant van het blad is lichter van kleur. Er staan steeds twee blaadjes tegenover elkaar aan een tak.

Pinus mugo 'Uncinata'(Zwitserse berg pijnboom )

Snelgroeiende variant.

Prunus laur. Rotundifolia 225 cm drkl v01

Prunus laur. ‘Rotundifolia’ of Laurierkers is een groenblijvende plant die redelijk winterhard is. Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden.

Deze Prunus wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ wordt ongeveer 4 m hoog.

Pinus nigra Pyramidalis 225-250 cm drkl v01

De Pinus nigra 'Pyramidalis' is een Pijnboom die eerst smalle, opgaand groeit en later in de breedte groeit.

De 'Pyramidalis' is dichtvertakt en heeft dikke, stevige, 3cm lange naalden die in bosjes op de takken staan.
De naalden zijn felgroen tot donkergroen.

De Pijnboom is zeer winterhard (tot -50 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een mooie aanvulling
op uw wintertuin.

Ilex aquipernyi Dragon Lady 225 cm drkl v01
Prunus lus. Angustifolia 225 cm drkl v01
Prunus lusitanica 'Angustifolia'(Portugese laurierkers )

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' (Portugese Laurier) is de luxe cultivar van de laurierkerssoorten. De naam zegt het al, deze variant stamt uit Portugal. De portugese laurier heeft lange glanzende bladeren (6-12 cm) en dieproze twijgen.

De Portugese laurierkers Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ verschilt van Prunus lusitanica, omdat hij compacter is en zijn bladeren kleiner en donkergroen. Ook is deze struik kleiner en compacter.

De Portugese laurierkers is een dichte struik met donkergroen eirond blad. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Deze eigenschappen maken de Portugese laurierkers geschikt voor een haag of andere strakke vorm. Ongesnoeid groeit hij uit tot een forse heester van ruim twee meter hoog.

Thuja occ. Brabant 275-300 cm drkl v04
Thuja occ. 'Brabant'(Westerse levensboom )